تعیین تکلیف زباله‌های تهران-راهبرد معاصر
ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران

تعیین تکلیف زباله‌های تهران

در حالی که استاندار تهران می‌گوید که «قطعه زمینی بین تهران و قم برای مرکز دفن زباله در نظر گرفته شده است»، مدیر عامل سازمان پسماند نظر دیگری دارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۲۴۱۲۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، «بوی نامطبوع تهران از زباله و گوگرد است، جالب است همه آن را انکار می‌کنند؛ زیرا کسی بودجه کافی برای جابجایی زباله‌های آرادکوه ندارد.» این را عیسی کلانتری رئیس سابق سازمان حفاظت و محیط زیست گفته بود.رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران رضا محمدی به خبرنگار فارس می‌گوید که برای مجتمع بازیافت ثانویه 64 هکتار فضا در آرادکوه مشخص شده و «انتقال آراد کوه مغایر طرح جامع پسماند است.»استاندار تهران علیرضا فخاری چند روز پیش گفته بود که « قطعه زمینی بین تهران و قم برای مرکز دفن زباله در نظر گرفته» و کارهای مطالعاتی و بارگذاری آن انجام شده و این جابه‌جایی یک تا 2 سال طول می‌کشد.


ماجرای انتقال آرادکوه در یک دهه گذشته محل بحث مدیران بوده است، هزینه بالای جابه‌جایی و اختلاف بر سر مکان جدید مشکلاتی ایجاد کرد. در این مدت برخی پیشنهاد سوزاندن زباله را می‌دادند و برخی هم می‌گفتند که زباله‌ها باید تبدیل به کمپوست شود.


روزانه حدود ۶ هزار تن زباله به آرادکوه در جنوب شهر به مساحت حدود ۱۴۰۰ هکتار (به اندازه 3 منطقه تهران) منتقل می‌شود.در طرح جامع پسماند شهر تهران تکلیف زباله‌ها مشخص شده و یکی از آنها استحصال گاز و تولید برق است.کارشناس مسایل شهری کریم احمدیان می‌گوید که در صورتی که کار با جدیت آغاز شود می‌توان «با تولید برق از زباله بیش از یک میلیون لامپ را روشن کرد.»


حدود ۲۵ درصد از کل زباله‌های اروپا به محل دفن می‌روند که سهم کشورهای دانمارک، سوئد، بلژیک، آلمان و هلند یک درصد است اما رومانی، قبرس و یونان بیش از 80 درصد زباله‌هایشان دفن می‌شود و مشکلات زیست محیطی ایجاد شده است.کارشناس مسایل شهری پارسا کرمی می‌گوید که «دفن زباله در آراد کوه باعث آلوده شدن آب‌های زیرزمینی می‌شود» و گازهای تولیدشده از زباله در دراز مدت خطرناک است. در مقابل کارشناس مسایل شهری حمید حیدری می‌گوید که در آرادکوه به دلیل ضریب پایین نفوذپذیری خاک، دوری از مراکز بافت مسکونی و همچنین قرار نگرفتن در مسیر بادهای فصلی «دفن زباله آلودگی زیست محیطی ایجاد نمی‌کند.»


به اعتقاد کارشناسان، برای رفع مشکل دفن باید میزان تولید زباله از مبدا کم و طرح تفکیک زباله صورت گیرد. باید زباله‌سوزی با تناژ بالا احداث شود تا میزان دفن زباله به صفر برسد. همچنین کارهای فرهنگی و اجتماعی می‌تواند نقش موثری در مدیریت زباله ایفا کند. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار